Lorch hegesztési szeminárium a legkorszerűbb ívhegesztő technológiákról

2017. November 07.

A villamos ívhegesztő berendezéseket gyártó Lorch magyarországi képviseletei, a Rechnen Hegesztőház Kft., LRCH Hegesztéstechnikai Kft. és a Heinbo Hegesztéstechnikai Kft. közösen hegesztési szemináriumot szervezett öt magyarországi egyetemmel a védőgázas fogyóelektródás ívhegesztés korszerű eljárásváltozatait jelentő Lorch Speed eljárásokról. A rendezvénybe rendre a Dunaújvárosi Egyetem, Óbudai Egyetem, Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, Neumann János Egyetem, GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Anyagtechnológia Tanszék, Miskolci Egyetem, Gépészmérnöki és Informatikai Kar,  Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet és a Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézete vett részt. A rendezvényen a hegesztés iránt érdeklődő gépészmérnök és nemzetközi hegesztőmérnök hallgatók mellett a régióból érkező ipari szakemberek, gyakorló hegesztőmérnökök is vettek részt.
 

A szakmai nap a Müncheni Alkalmazott Tudományok Egyeteméről érkező Dr. Gerald Wilhelm professzornak a Lorch Speed eljárások elméleti és gyakorlati alkalmazhatósága című előadásával kezdődött, amelyet gyakorlati bemutatók követtek. Az önálló géptesztre is lehetőséget biztosító bemutatók során a mérnökhallgatók és hegesztő szakmérnökök önálló gépteszt formájában kipróbálhatták a legkorszerűbb technológiákat. A délután folyamán az érdeklődőknek lehetőségük volt megismerni a Speed eljárásokat normál és kényszerhelyzetű hegesztésnél, a TF-Pro hideghuzalos AWI hegesztést vékony és vastag alumíniumlemezeknél, valamint a hegesztési folyamat minőségbiztosításába is betekintést nyerhettek a Lorch szemszögéből.
 

A Lorch vállalattal való együttműködés jegyében Dr. Gerald Wilhelm professzort a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar hivatalos vendégprofesszorrá fogadta. A vendégprofesszori kinevezést Dr. Siménfalvi Zoltán megbízott dékán adta át Dr. Lukács János intézetigazgató jelenlétében, a mesterszakos gépészmérnök hallgatóknak szóló első vendégprofesszori előadás elején. Wilhelm professzor, aki másodállásban a Lorch alkalmazástechnikai vezetője, a tervek szerint az elkövetkezendő két évben bekapcsolódik a Kar oktatási tevékenységébe, amelynek keretében MSc, EWE/IWE és PhD szinten fog előadásokat és konzultációt tartani a hallgatók számára.

                       

                                                                                                                      Dr. Gáspár Marcell