Hegesztőműhely elszívórendszer telepítés

2020. June 05.

 

Az idei évben mérföldkőnek számít a Rechnen Hegesztőház Kft. életében, hogy elszívó rendszert értékesített. Az ESTA központi elszívóval dolgozó rendszer önerőből, sikeresen telepítésre került.

Az ESTA Dustmac sorozat az egyedi telepítési koncepciók megvalósításához a központi elszíváshoz lett tervezve. Az üzemmód típusától, a koncentrációtól és az összetételtől függően a megfelelő szűrők kerültek beépítésre a szűrőházba. Megfelelő ventilátort (pl. MDV, RG) lehet integrálni a telepítési koncepcióba, az egyedi követelmények alapján.

 

 

Jet-pulse szűrő Tisztítás

A Jet-Pulse szűrő tisztítása automatikusan megtisztítja a szűrőbetéteket az elszívás alatt és után.

Modulárisan bővíthető, az ügyfél egyedi igényeihez specifikálható a telepítés. A por típusa alapján konfigurálható. Kedvezően alacsonyak az üzemeltetési költségek a tisztítható szűrőbetétek miatt. Alacsony a helyigénye, a kompakt konstrukció miatt.

 

Magas hatékonyságú szűrőtisztítás a szívás közben. Az elkülönítés elvén egy ülepítő kamrát használ. Kapható patronnal vagy akár tömlőszűrővel is. Alapvető különbséget teszünk a magas és a közepes nyomású ventilátorok között. A közepes nyomású ventilátorok nagy mennyiségű levegővel rendelkeznek. A nagynyomású ventilátorokat közvetlenül a forrásból történő elszíváshoz használják nagy légsebességen. A ventilátorokat általában legfeljebb 15kW teljesítményű szűrőegységen szerelik össze.

 

Szűrő egység:

A por típusától, mennyiségétől, előfordulásától és összetételétől függően különböző szűrőt használ a szűrőházban. A szűrőket a szívás közben és után tisztítja. A szűrőház geometriája döntő jelentőségű a szűrő hosszú élettartama és a teljesen működő szűrő tisztítása szempontjából. Ez garantálja a ház megfelelő műszaki áramlási jellemzőit.

A patronszűrők nagyon magas szűrőfelületet kínálnak miközben a telepítéshez minimálisan kis terület szükséges.

Ez különösen alkalmassá teszi őket a száraz és szemcsés por eltávolítására. Az ESTA által használt patronok különféle modellekkel (anyag, geometria, bevonat) állíthatók be a konkrét feladatra. A patronszűrők barázdált szűrőanyaggal kerülnek bevonásra, a hosszú élettartam érdekében, így nagy terhelés mellett és megszakítás nélkül üzemeltethetők.

A levegőből kiszűrt port általában a kúp alatt egy hordóban gyűjtik össze. 50, 100 vagy 200 literes hordóban.

 

 

Az általunk telepített rendszer a csőhálózat belépési pontjain, azaz 6 munkaállomáson egy – egy flexibilis elszívókarral hivatott a hegesztési füstöt eltávolítani.

A 6 db, egyenként 3m hosszú, hegesztési füst elszívására alkalmas szikraálló belső merevítőkaros cső, kifejezetten füstökre, gőzökre vagy hegesztési munkakörnyezetre tervezett robbanásveszélyes porok elszívására alkalmas.

• A forgatás lehetővé teszi a termék 360° elforgatását

• A kar minden irányban rugalmas és egyszerűen elhelyezhető

• A kar felszerelhető különböző tartókkal kombinálva, hosszabbító karok, kipufogó sínekre vagy rögzített vagy mozgatható szűrőberendezésekre.

 

 

   Egyedi elszívórendszerekkel kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot!

                    rechnen@rechnen.hu +36 70 458 84 84 +36 70 946 68 69