Hivatalos Márkaképviselet,
Gyári Támogatással

SpeedCold – jéghideg hatékonyság a vékony lemezek hegesztésénél

 

A SpeedCold stabil ív viselkedést biztosít a vékony lemezek hegesztésénél és véget vet a megtapadó fröcskölésnek. A P és S sorozat a SpeedColddal akár 0,5 mm-es lemezeket is megbízhatóan, minimális utómunkával hegeszt. A fröcskölések olyan „hidegek”, hogy többnyire semmi sem tapad meg belőlük. A SpeedCold igazán a vékony lemezek tompa, átlapolt és sarokvarratainál van elemében. A SpeedCold szabályozás ezredmásodpercek alatt reagál az ív változásaira, ill. a kiváló varratminőséggel, varratmodellezési és résáthidalási tulajdonságaival győz meg, első sorban CrNi acéloknál. A kisebb hőbevitel kisebb deformációt, kevesebb fröcskölést csökkentve az utómunkát, valamint kevesebb energiafogyasztást jelent. A sebességbeli előnyökről itt már szót sem kell ejtsünk. Jobban nem is lehet.

 

Összehasonlításként egy hegesztett sarokvarrat.
Normál ív (balra): Nagyon gyors előrefutó olvadékfürdő, kevéssel a lefolyás előtt.
SpeedCold (jobbra): Komplett, biztosan és gyorsan hegesztve (35 cm/perc).

 

A Lorch "hideg" eljárása. Opti mális energiacsökkentés. Fröcskölésmentes és kimagasló termelékenységű hegesztés vékony lemezekhez.
 
 
Acél és saválló lemezek hegesztése - akár 40%-kal gyorsabban.
 
A vékony lemezek hegesztésének optimalizálásakor a legnagyobb kihívást az ív teljes uralma jelenti. A bevitt energiát gyorsan lehet csökken- teni, de a "hideg" műveletnek megvan az ára: sok és erősen letapadó fröcskölés és instabil ív. Ezt általában hosszú utómunka követi. Joggal gondolhatják, hogy a termelékenység máshogy néz ki. És mi is így gondoljuk. Ezért a Lorch mérnökei és hegesztői nem csak egy egyszerű alacsony energiafelhasználású újítással álltak elő, hanem a módszert addig tökéletesítették, amíg el nem érték az igazi célt: egy olyan vékonylemez hegesztésére alkalmas technológiát, amivel a vevők valóban elégedettek lehetnek. És termelékenységüket alkalmazások sokaságával tudjuk növelni - így például a hegesztési sebesség 40%-kal való növekedése és a gyakorlatban is helytálló minőség.
 
 
 
0,5 mm feletti lemezek tökéletes MIG/MAG hegesztése.
 
Mialatt a MIG/MAG rövidzáras hegesztés acél és CrNi alapanyag esetében 1 mm-nél már a határon mozog, a SpeedCold még teljesen megfelelő. Sőt, még 0,5-es lemezeket is lehet megbízhatóan és nagyon kevés fröcsköléssel hegeszteni. A minimális fröcskölés eltávolításához nem kell azonnal szerszámot ragadni, mert a fröccsenő szemcse olyan hideg, hogy szinte meg se tapad a felületen. Kesztyűvel is könnyedén letörölhető.
 
 
Optimális tompa-, átlapolt-, és sarokvarrathoz.
 
A vékony lemezek jó minőségű hegesztésének értékmérője a tompa-, átlapolt-, és sarokvarrat minősége. Pontosan ezen alkalmazásokra lett a Lorch SpeedCold technológiája kifejlesztve. Az elektronika olyan egzakt módon vezérli a folyamatot, hogy az ív változásaira milli- szekundumok alatt reagálni tud. Az eredmény a különösen stabil ív és tökéletes varratfürdő. A SpeedCold tökéletes varratfelépítő és résáthidaló képességgel rendelkezik, így a hegesztő pl. a fellépő anyagtorzulásra optimálisan tud reagálni.
 
 
A színek mutatják a különbséget.
 
A munkadarab hőbevitele lényeges tényezője az elő- és utómunkák mennyiségének és a kedvező eredménynek. Minél kisebb a hőbevitel, annál kisebb a vetemedés, annál kevesebb fűzővarrat kell, valamint annál kevesebb utómunkára van szükség, hogy az anyagot a kívánt formába hozzuk. Minden egyes Joule megtakarítása pénzt jelent. Mivel a SpeedCold csak akkora energiabevitelt eredményez, amennyi feltétlenül szükséges, ez az érték nagyjából 25%-kal kisebb, mint normál MIG/MAG hegesztés esetén. CrNi savállónál ugyanígy, ilyen anyagnál a csekély hővezető-képesség és vetemedésre való hajlamosság a SpeedCold energiahatékony megoldását még inkább előnyössé teszi. Horganyzott lemezek esetében is alkalmazható, a csekély átégés miatt a korrózióvédelem nem kerül veszélybe.

Kérje szaktanácsadónk, alkalmazástechnikusunk segítségét!