Hivatalos Márkaképviselet,
Gyári Támogatással
Ilyen tökéletes a MIG/MAG a gyökhegesztésnél is.
Tökéletes résáthidalás, optimál is a varratfürdő kézbentartása.
 
 
MIG/MAG az AWI helyett a gyökhegesztésben.
 
A gyökhegesztésre -beszéljünk lehetőleg porozitásmentes alapanyagról - ezidáig az egyetlen megoldás az AWI hegesztés volt. Ez ugyan olyan egyszerű volt, mint amilyen lassú. Nem csoda, ha a következő rétegeknél a kézi ívhegesztést, illetve az MIG/MAG eljárást választotta a hegesztő. De miért nincs a gyökhegesztésre gyorsabb megoldás? Az ellenérv világos: a varratnak tökéletesnek kell lennie. A csőhegesztésnél jelentkező gyökhibák nem tették lehetővé más eljárások alkalmazását. Nem lehet? Ezzel a válasszal a Lorch munkatársai nem értettek egyet. Válaszuk: SpeedRoot. Egy olyan MIG/MAG eljárás, amely rendelkezik annak sebességével, de az AWI-hoz hasonló varratminőséget eredményez.
 
 
 
SpeedRoot – A MIG-MAG gyökhegesztés láthatóan jobb minősége.
 
Az anyagok lehetőleg pórusmentes kötésére eddig az alábbi egyszerű képlet vonatkozott: gyök = AWI.
Ez ugyan tiszta, de fölöttébb lassú. Itt a SpeedRoot valódi sebességi előnyt kínál és az AWI varrathoz hasonló minőségű varratot MIGMAG eljárásban. Ezt a P és S sorozat csúcskategóriás szabályozástechnikája teszi lehetővé! Ez pontosan szabályozza a feszültség és áram nagyságát, ami rendkívül stabil folyamatot és tökéletes varratképet ad. Aki egyszer már áthidalt 4 mm-es rést 3 mm-es lemezen az S sorozattal és a SpeedRoottal nem is vágyik másra. Főleg akkor nem, ha a tökéletes varratképet nézi, ami az AWI hegesztéshez képest sokkal hamarabb készül el.
 
 
A varrat első oldala, a tükörben pedig a hátsó.
 
 
Optimális, enyhén kidomborodó varratkép kötési hibák nélkül - a legnagyobb mértékű réstűréssel és résáthidalással.
 
 
Maradjunk higgadtak.
 
Ha az ember MIG/MAG gyökhegesztésre gondolt, akkor eddig a kis energia-bevitel érdekében csak a rövidzáras hegesztés jöhetett szóba. De sajnos a hegesztési folyamat során kialakuló rövidzárak megszűnései olyan gyorsan és intenzíven követik egymást, hogy az anyagátvitel szinte robbanásszerűen következik be. Az ömledék túlhevülése következtében a varrat átfolyik, a gyökoldal egyenetlen lesz. Ha egyszerűen csak az energiát csökkentjük, fennáll a hidegkötés és a nem megfelelő beolvadás veszélye. Itt jön számításba a SpeedRoot: a HighEnd szabályzástechnika gondoskodik redukált energiájú rövidzárfeloldással létrehozott hideg anyagátmenetről. Az áram és a feszültség megfelelő értéke és a nagyfokú folyamatstabilitás garantálja a tökéletes, enyhén ívelt varratképet. Ez eredményezi a legnagyobb fokú résáthidaló képességet.
 
 
A tökéletes hullám.
 
A döntő tényező a Lorch SpeedRoot folyamat időzítése. A lényeg: a SpeedRoot a cseppleválás támogatása és az energiabevitel jelentős csökkentése érdekében az ömledék hullámmozgását helyzetfüggően használja fel. Az eljárás elvét tekintve azzal a hatással hasonlítható össze, mintha a huzaltoló a huzalt lüktetően, oda-vissza mozgatással adagolná. Mivel a SpeedRoot tisztán processzorvezérléssel működik, és nincs szükség drága kiegészítő hardverre, illetve költséges és nehéz pisztolykialakításra, az eljárás kialakítása során jelentős ráfordítás- és költségelőny érhető el.
 
 
Egyszerűen zseniális.
 
A maximális termelékenység kulcsa az egyszerű és tökéletes kezelhetőség. Aki egyszer már SpeedRoot eljárással 3 mm vastagságú lemezen 4 mm széles rést lengetés nélkül áthidalt és optimális varratképet kapott, az nem akar többé másként hegeszteni. Ha nem hiszi, hogy ez működik, próbálja ki. A SpeedRoot által nyújtott ömledékkontroll segítségével és a pisztoly lengetésével akár 8 mm, vagy azt meghaladó rések áthidalása is lehetővé válik. És az, hogy Ön - a hegesztési folyamat egyszerűsége mellett - háromszor olyan gyorsan hegeszt, mint az AWI eljárással, "kvantum-ugrást" jelent. Ilyen termelékeny még sosem volt a gyökhegesztés.

Kérje szaktanácsadónk, alkalmazástechnikusunk segítségét!