Hivatalos Márkaképviselet,
Gyári Támogatással
A "fenyőfa-hegesztőből" "turbó-hegesztő" válik.
A lentről felfelé hegesztés olyan egyszerűvé válik, mint még soha.
 
 
Lentről felfelé hegeszt?
Régen ez nehéz volt.
 
A tökéletes lentről felfelé hegesztés nagy szó volt. Az ehhez szükséges háromszögelő kézmozdulat - amivel a varratot óvatosan felépítették, hogy ne legyen hidegkötés, hogy a gyököt biztosan alakítsák ki, és a varratot óvatosan megtámasszák - csak a "Tudók" mestersége volt. Ezeket a szakembereket tisztelettel övezve "fenyőfahegesztőnek" nevezték. Mert másként nem lehetett felfelé haladni. De ez a technika a fa növekedéséhez hasonlatosan lassú volt, a határidő kényszerítő ereje pedig öngól. Logikus volt, hogy mérnökeink itt az egyszerűsítés lehetőségét kutatták. És megtalálták. A dicsőség minket illet.
 
 
 
SpeedUp - feltaláltuk az egyszerű lentről felfelé hegesztést.
 
A trükk, avagy a művészet két különféle eljárás, illetve jobb ívfázis kombinációjából jött létre. Az egyik: forró magas áramerősségű fázis nagy energia-bevitellel, mely az alapanyag optimális megolvadását eredményezi. Átmenet nélkül, és hála a tökéletes szabályzástechnikának, gyakorlatilag fröcskölés-mentesen megy át a másiba, a hűlési fázisba. Ez esetben csökkentett energia-bevitel gondoskodik a biztos beolvadásról, a tökéletesen méretezett varratfeltöltésről és a közel optimális "a" méret kialakításáról. Egyszerűen
hangzik, és az is! Így betanított hegesztők is rövid idő alatt elsajátíthatják a technológiát. Az egyenes vonalú, lengetés nélküli lentről felfelé való pisztolyvezetés is biztosítja a megfelelő beolvadást.
 
 
SpeedUp
 
Ha valaki a falba egy mély lukat vág, hogy abba egy vékony kábelt fektessen, sok időbe telik, még az egészet ismét begipszeli. Így volt ez idáig a lentről felfelé való hegesztéssel is. Ám a Lorch SpeedUp technológiája sokkal precízebb. Gyakorlatilag csak egy keskeny falfuga keletkezik, amit a fúró ismét "be is zár". Így 12 mm vastag lemezek esetében pont akkora az "a" méret, amekkora szükséges. A koncentrált SpeedUp ív szénacél és saválló esetén gyakorlatilag kétszer olyan gyors. A P-Synergic berendezés SpeedUp programja 60-80 %-kal gyorsabb, ami óriási haladás minden lentről felfelé történő hegesztés esetén. Köszönhetően a PulsControl vezérlésnek, a SAPROM berendezés SpeedUp programja pedig 100 %-al gyorsabb, mint a hagyományos MIG/MAG lentről felfelé hegesztés.
 
 
MIG/MAG lentről felfelé hegesztés alumínium esetén? És a sarok?
 
Azt gondolja, hagyományos MIG/MAG berendezéssel ez nem megy? Igaza van. De a Lorch P-Synergic a MIG/MAG "csúcsa", ezzel nagyon jól hegeszthető. A varrat szinte olyan tökéletes, mint az AWI hegesztésnél szénacél és saválló alapanyagok esetében is. Ehhez párosul a PowerMaster távszabályozós digitális hegesztőpisztoly és a Tiptronic rendszer a könnyebb és megismételhető munkavégzés biztosításához. Ívmegszakítás nélkül válthatunk különféle hegesztési pozícióknak megfelelő paraméter-beállítások között. Ez a termelékenység.

Kérje szaktanácsadónk, alkalmazástechnikusunk segítségét!