Hivatalos Márkaképviselet,
Gyári Támogatással
SpeedPulse XT – nagysebességű kamerával készült felvételek
 
 

A SpeedPulse XT a kezelőjét az ív vitathatatlan urává teszi. Ez első sorban a Lorsch S sorozat szabadalmazott szabályozástechnikájának köszönhető. Összekapcsolja az erőteljes folyamatot a SpeedPulse hegesztések minden előnyével. Ahelyett, hogy leizzasztaná a hegesztőt, a SpeedPulse XT extra szabadságot biztosít, pl. a hegesztőpisztoly távolságának módosításával hatást gyakorolni az ívre. Ráadásul az S széria olyan gyorsan és pontosan szabályoz mint még soha. Pontosabban: még ugyanabban az ív fázisban. Így a hegesztő az ívet intuitívan, nyugodtan és biztonságosan vezetheti és a kis korrekciók késletetés nélkül folynak bele a hegesztési folyamatba. Az eredmény látható és érezhető. Az ív extrém robusztus és stabil tulajdonságai könnyebb kezelhetőséget, jobb minőséget, szinte semmi fröcskölést és ezáltal jóval kevesebb utómunkát eredményeznek.

 

 

Az elsődleges csepp a huzal végén keletkeznek. Az elsődleges csepp leválik, lehetővé téve a másodlagos cseppek kialakulását. Az elsődleges csepp az olvadékfürdőbe kerül és leválnak a másodlagos cseppek.

 

 

 

Innovatív ívdinamika-szabályozás

 

 

Az ívdinamika-szabályozás szélesebb vagy keskenyebb ívet tesz lehetővé - ahogy a hegesztő szereti.

 

 

Az S Sorozat innovatív ívdinamikai-szabályozással rendelkezik, ami minden hegesztőprogram (Synergix, SpeedArc XT, SpeedPulse XT és TwinPuls XT) számára finom beállítást tesz lehetővé - a munkadarabnak és a hegesztési feladatnak megfelelően. Egyetlen fordítás a szabályozón - és az ív karakteriszikája máris megváltozik, a lágytól a keményig. A még jobb varratért és hogy jobb érzés legyen hegeszteni.

 

 

 

A heftelési pontok problémamentes áthegesztése

 

 

Ahol más impulzusos ívek dadognak a heftelési pontokon, a SpeedPulse XT-vel rendelkező S-sorozat ritmusban marad, és ügyesen kezeli az akadályokat. A különbség hallható. A szabályozástechnika nem csak gond nélküli hegesztést biztosít, minimális fröcsköléssel, hanem az egyébként tipikus, rendkívül terhelő frekvencia-ingadozásokat is eltűnteti. Az eredménye a kellemes, egyenletes hang, a fantasztikus varrat és a kifogástalan hegesztési eredmény.

 

 

 

"Smart Start - Smart End" technológia

 

 

Az S-sorozat segítségével lehetőség van arra, hogy az ívhosszt külön-külön beállítsa a kezdeti, és végső hegesztési fázisokra, és így célzottan befolyásolja az energia bevitelét. Egyszerű és okos megoldás a hegesztési varrat indítási hibáinak csökkentésére, sőt megszűntetésére. Ez hozzásegít a tiszta végpont eléréséhez is, a szépen feltöltött kráter formájában.

 

 

 

Változó ívhossz-szabályozás

 

 

A hegesztő könnyen reagálhat a változó körülményekre a hegesztőpisztoly távolságának módosításával.

 

 

Az S sorozatnál a hegesztő intuitívan jobban kézben tarthatja az impulzus ívet és a hegesztőpisztoly távolságának változtatásával, jóval egyszerűbben tud reagálni a hegesztés közben megváltozó  örülményekre. Mindegy, hogy a résméret változik, vagy egyenetlenségek vannak a munkadarabban - még a nehéz hegesztési  elyezetek, pl. sarkok, is könnyen megoldhatók.

 

 

 

Különösen fröccsmentes

 

 

Az ipari hegesztés hatékonysága első sorban azt jelenti, hogy csökkenteni kell a tényleges hegesztést követő, költséges utómunkálatokat. Ezért a Lorch nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az S sorozatnál jelentősen csökkentse a fröcskölést. Ezt sokféle optimalizálással érték el, pl. a SpeedPulse XT impulzusos hegesztésénél még gyorsabb és egyúttal visszafogottabb szabályozási beavatkozásokkal. Így „gyakorlatilag” nullára csökken a fröcskölés.

 

 

 

Kiegészítő hűtés opciók

 

 

Az 1,1 kW-os normál hűtés mellett az új S sorozat kofferes kiviteléhez két további hűtési opció érhető el. Az egyik 35%- kal nagyobb hűtési teljesítményt nyújt - optimális az intenzív ipari alkalmazásokhoz. Az erősebb hűtés egyúttal csökkenti a hegesztőpisztoly terhelését is, ami pozitív hatással van annak élettartamára és a kopó alkatrészekre. Akinek nagyobb távolságokat kell áthidalnia, akár 20 m-ig is, annak nagyobb teljesítményű szivattyúval szerelt kivitel áll rendelkezésére. Ez biztosítja, hogy a tejes teljesítmény ott álljon rendelkezésre, ahol arra a hegesztőnek szüksége van.

Kérje szaktanácsadónk, alkalmazástechnikusunk segítségét!