Hivatalos Márkaképviselet,
Gyári Támogatással
Extrém feladatokra tervezték, nagy elektróda átmérő esetében is kitűnő, 
a MICOR technológiának köszönhetően CEL elektródához is tökéletes.
 
A bevont elektródás hegesztésben néha az elvárások túlságosan magasak, a felhasználási terület ilyenkor a végletekbe csap át. Eső, mocsár, pocsolya, por vagy kosz? Feltételek, amik a berendezéseket nagyon gyorsan tönkre tudják tenni. Gyakori javítások, a tönkrement gépek drága cseréje volt eddig a probléma egyedüli megoldása, nem beszélve arról, hogy a munka minősége a helyszínen nem mindig érte el az elvárt szintet. Pontosan ezért fejlesztette ki a Lorch az X sorozatot.
 
Ez a gép minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az optimálistól eltérő, műhely körülményeket hátrahagyva végzett munkához kell: kompakt kivitel, 60 cm-es magasságig garantált törésbiztosság, cseppállóság és fröccsenő víznek ellenálló kialakítás, speciális burkolat pornak és bármiféle káros anyagnak a géptestbe jutása ellen. Ezek mellett speciális talpazat kialakítás, ami egyrészt stabilitást biztosít, másrészt védelmet nyújt a vízzel szemben. A hosszú élettartam érdekében a talplemez nemesacélból van, továbbá úgy van kialakítva, hogy a gépet pocsolyába vagy sárba téve se károsodjon az elektronika.
 
A berendezés extrém körülmények között lett tesztelve, mivel nem tudni, hóban vagy sivatagban fogja-e használni a leendő vásárló a berendezést. Viszont az off-road
 
tulajdonságok mellett a gép természetesen hegesztésben is erős, sőt, tökéletes. A MICOR? technológiának köszönhetően az ív teljesen stabil akkor is, ha áramfejlesztőről, vagy akár 200 m (!) hosszabbítóról használják. Ahol más berendezés már elbukik, ott az X sorozat tagjai biztosan, precízen, stabilan dolgoznak.
 
 
MicorUp: PF pozícióban való hegesztés egyszerűen és gyorsan
 
A forradalmi MICOR? technológiának köszönhetően az X sorozat gépei nem csak érzéketlenek a hálózat feszültségingadozására, hanem a ControlPro berendezések ennek köszönhetően rendelkeznek egy teljesen új tulajdonsággal: bevont elektródás hegesztési lehetőség függőleges PF pozícióban! Nem szükséges a lengető mozdulat, egyszerűen függőlegesen felfelé kell húzni az elektródát. Ezt az eredményt bázikus elektródával a legkönnyebb elérni. A hagyományos inverterekkel szemben a MICOR rendszer szabadalmaztatott szabályzása a varratfürdő és az ív stabilan tartásához mindig a kívánt teljesítményt biztosítja. Eddig a függőleges, lentről felfelé irányuló bevont elektródás hegesztés csak két fázisban valósulhatott meg, egy kis átmérőjű elektródával készített varrat alulra, majd egy nagyobb átmérőjű elektródával a fedőréteg elkészítése. Ezzel a berendezéssel viszont egy lépésben, maximális szilárdság mellett a nagyobb dimenziójú elektródával is elkészíthető a varrat.
 
 
3 lépésben történő egyszerű beállítás
 
1. elektródatípus kiválasztása
2. technológia kiválasztása
3. hegesztőáram kiválasztása
 
 
Extrém robosztus kivitel
 
A statisztikák alapján minden berendezés életében legalább négyszer leesik. Ez persze a nyugodt, műhelykörülmények közti használatra igaz, terepen történő használat esetén ez a szám a sokszorosára is emelkedhet. Előírás szerint egy inverteres berendezésnek ki kell bírnia egy 25 cm-ről történő esést. Viszont akár kézből, akár asztalról zuhan le a gép, már jóval többet esik, mint 25 cm, és nagy eséllyel teljesen tönkremegy. Emiatt fejlesztett ki a Lorch egy olyan gépház konstrukciót, ami jóval magasabb elvárásoknak is megfelel. A gyártó garantálja az X sorozat összes tagjának a 60 cm magasból történő
törésbiztosságát.
 
Itt érzi magát otthon az X
 
Az X ott kerül bevetésre, ahol kifinomult hegesztési feladatok vannak napirenden, és a legkeményebb tereppel, a legmagasabb elvárásokkal kell megbirkózni. Így tudja Önnek az X a kívánt eredményt és teljesítményt nyújtani - nap mint nap.
 
A MICOR technológia, és a vele elérhető maximális teljesítmény 
A speciális MICOR technológiának köszönhetően az X gépekkel a maximális elektródaátmérő 8,0 mm, természetesen bázikus, rutilos és savas bevonattal egyaránt! Igény esetén természetesen cellulózos elektróda is hegeszthető.
 
 
Vezérlés-típusok az X sorozathoz
 
- 3 lépésben történő egyszerű beállítás - 3 lépésben történő egyszerű beállítás
- pontos áramérték kijelzés - pontos áramérték kijelzés
- elektródatípus kiválasztás - elektródatípus kiválasztás
- elektródatípus kiválasztás - elektródatípus kiválasztás
- AWI funkció LiftArc gyújtással - AWI funkció LiftArc gyújtással
- csatlakozási lehetőség félautomata huzaladagoló berendezéshez MIG/MAG funkció CV jelleggörbével - csatlakozási lehetőség félautomata huzaladagoló berendezéshez (MIG/MAG funkció, CC és CV jelleggörbével)
 
- MicorUP funkció függőleges PF hegesztéshez
 
- PST - polaritásváltó funkció
 
- impulzus funkció

 

Típusok
 
Hegesztési tartomány
X 350 PST X 350
Bevont elektródás hegesztés
10 - 350 A 10 - 350 A
Hegeszthető elektróda átmérő
   
Bevont elektróda - (mm)
1,6 - 8,0 mm 1,6 - 8,0 mm
CEL - in mm
6,0 mm-ig 6,0 mm-ig
Bekapcsolási idő DIN EN 60974-1 alapján
   
BI 100% esetén (40°)
230 A 230 A
BI 60% esetén (40°)
280 A 280 A
Maximális áram esetén (40°)
35 % 35 %
Készülék
   
Hálózati feszültség
3~400 V 3~400 V
Megengedett feszültségingadozás
+25 % / -40 % +25 % / -40 %
Hálózati biztosító
25 A 25 A
Méret (mm) (H×SZ×M)
515 x 185 x 385
515 x 185 x 385
Tömeg
18,5 kg 18,5 kg
Polaritásváltás (PST
- +
Vezérlések
   
BasicPlus
+ -
ControlPro + +

LORCH X sorozat pdf letöltése

Kérje szaktanácsadónk, alkalmazástechnikusunk segítségét!