Hivatalos Márkaképviselet,
Gyári Támogatással
Óramű pontosságú - Teljesítménytartaléka mint egy turbófeltöltőé.
 
Korábban igaz volt, hogy a kompakt méretű inverterekkel nem lehetett cellulózos elektródával hegeszteni, mert hiányzott belőlük a kellő feszültségtartalék. Itt az ideje ezt átgondolni. A szabadalmaztatott MICOR technológia az inverternek egy ideális jelleggörbét biztosít, és úgy működik, mint a motorok esetén a turbófeltöltő: a legkisebb keresztmetszeten biztosítja a legnagyobb teljesítményt. Különösen olyan kompakt áramforrások estében, mint a Lorch Handy 200 és az X sorozat tagjai, különösen nagy jelentőséggel bír ez a teljesítménynövekedés. Így amikor különféle zavaró tényezők miatt csökken a hegesztőáram, jóval magasabb feszültségtartalék tud aktiválódni. Az eredmény a tökéletes bevont elektródás hegesztés, akár cellulóz és savas bevonatú elektróda esetében is! Az áttörés példaképe egy mechanikus óramű, ami a lendületnek köszönhetően helyzettől függetlenül egyenletesen jár. Ahogy az óraműben a rugó és a fogaskerekek között állandó az energia, úgy képez a MICOR inverteres hegesztőtranszformátor és rezonancia-kondenzátor egy harmonikus hegesztőkört. Ez a -lendkerék- adja a kellő időben a kellő méretű lökést. A szokásos, kritikus ki-, és bekapcsolások kierőszakolása helyett ez nyugodt, állandó rezgőkörrel működik.
 
A szabályzás nem az áramerősségre, hanem a teljesítményre összpontosít, és a fizika adja meg az ütemet. A vezérlés a MICOR inverter hatalmas teljesítmény- tartalékát extrém gyorsan képes szabályozni, amivel igény esetén feszültségtartalékot tud képezni. Az eredmény egy intenzíven égő, stabil ív. A MICOR technológia segítségével az ív extrém zavarok ellen is érzéketlenné válik, valamint lehetőség nyílik akár 200 méteres hosszabbítóról történő hegesztésre is. A bevontelektródás hegesztésben a MICOR jelentése: a kevesebb több. Ez érvényes a készülék tömegére, méretére, az áramfogyasztásra és az árra egyaránt. Az egyedüli, amivel nem fukarkodunk: a teljesítmény.
 
 
A MICOR technológia turbó hatása
 
Kis méret, kis tömeg,  
hatalmas teljesítmény. Ezt teszi lehetővé a MICOR.
 
Azok a hegesztők, akik bevont elektródával hegesztenek, olyanok, mint a -nomádok-. Az elsődleges szempont a mobilitás. Az alkalmazási helyek között - amik nem ritkán szabadban vannak - általában nagy a távolság. A hegesztő áramforrásnak ehhez a követelményhez kell igazodnia. A mottó egyszerű: tömeg le, teljesítmény fel! Mert hány maratonfutó szeretne a versenyen önként plusz súlyokat cipelni- A korábbi, nehéz 400 A-es elektródás hegesztőgépekkel szemben a MICOR áramforrások, mint az új X 350 optimális megoldást kínálnak. Ez töredék súly mellett maximális teljesítményt és kimagasló ívtulajdonságokat jelent. Hogy technológiailag mi valósítható meg az innovatív MICOR-ral, azt a CEL specialista teszten a Lorch Handy 200 - a legelső hegesztőgép -MICOR Inside- pecséttel - már bemutatta. 5 mm-es cellulóz elektródával, egy 200 amperes kompakt inverteres géppel, aminek össztömege csupán 5,8 kg.
 
 

Kérje szaktanácsadónk, alkalmazástechnikusunk segítségét!

1