Universal Robot

 

 

Az Universal Robots nem csak egy név. Szándékos az univerzális elnevezés. Az UR robotkarokat szinte minden területen alkalmazhatjuk, bármilyen eljárásban, bárki által. A világon számos robotalkalmazás bizonyítja ezt. Ezt a szakmai tudást és a Rechnen csapata által összegyűjtött hegesztési tapasztalatot igyekszünk robotizálás területén ügyfeleink problémáinak megoldására fordítani. Természetesen a hegesztési problémákon túl is van élet, így a hegesztési feladatok mellett előforduló robotizálási alkalmazások megoldását is vállaljuk. Megoldásaink felhasználóbarátok és a feladatra optimalizáltak. A UR robotok előnyeit figyelembe véve a megoldásaink egyszerűen telepíthetők, rugalmasan alkalmazhatók, akár meglévő folyamatokhoz, könnyen programozhatók, együttműködő és biztonságos, és leggyorsabban megtérülők ebben az iparágban.

 

 

Az UR robotkarok gyárilag egy üresen végződő „félkarú segédek”, amit nekünk kell a célunknak megfelelő szerszámmal felszerelnünk, és a robot grafikus Polyscop szoftverében felprogramoznunk.

 

 

 

E-széria

Együttműködő megoldás minden igényre

 

Az e-Series családnak négy tagja van: a UR3e, a UR5e, UR10e és a UR16e. Mindegyik kobot más hatósugárral és teherbírással rendelkezik, de mind a négyet ugyanaz a pontosság, alaposság és megbízhatóság jellemzi, ami bármelyik gyártóterület értékes szereplőivé teszi őket.

 

Kobotjainkat a TÜV NORD az ISO 10218-1 szabványnak megfelelőnek tanúsítja, a biztonsági funkcióit pedig az ISO 13849-1 a hármas PLd kategóriába sorolja. Kockázatfelméréstől függően rendszerint a gyártósoron, a működtetők közvetlen közelében dolgoznak teljes biztonsággal, a beépített és testre szabható biztonsági funkcióknak köszönhetően. A Universal Robots-nál számunkra a biztonság rendkívül fontos annak érdekében, hogy felhasználóink szabadon és nyugodtan térképezhessék fel és kísérletezhessenek a kobotjaink korlátlan applikációival, hogy még nagyobb termelékenységet és még jobb termékminőséget érhessenek el.

 

UR3e

Kicsi, de erős. A UR3e teherbírása 3 kg, hatósugara 500 mm. Mindegyik csuklóízülete 360 fokban, végízülete pedig korlátlanul forgatható. Ez az asztali kobot nagy precizitást igénylő, valamint egyszerűbb összeszerelési feladatokat lát el könnyedén.

 

UR5e

A Universal Robots család középső tagja 5 kg-os teherbírásával és 850 mm-es hatósugarával ideális megoldás a kisebb súllyal járó feladatok alkalmazására. A könnyen beprogramozható és gyorsan telepíthető UR5e megtalálta a tökéletes egyensúlyt a méret és az erő között.

 

UR16e

A UR16e komoly, 16 kg-os teherbírással és kis helyigénnyel rendelkezik, így ideális megoldásnak bizonyul a nehézgépek kiszolgálásával, az anyagmozgatással, a csomagolással, valamint a csavarozással járó alkalmazások során. Ez az erőteljes robot lehetővé teszi a nehezebb end-of-arm eszközök használatát, és egyszerre több munkadarab kezelését is, valamint kimondottan hasznos a rövidebb ciklusidők eléréséhez.

 

UR10e

Akár 10 kg súly emelésével járó feladatok automatizálására is képes, miközben a pontosság semmit sem csökken; a UR10e a család legerősebb robotja. 1300 mm-es hatósugarának köszönhetően olyan feladatokat is el tud végezni, mint az olyan gyárakban történő csomagolás és raklapozás, ahol nagyobb távolság van a különböző működési területek között.

 

 

CB-széria

 

 

 

1