Termékkategóriák
Segítség
Ha kérdése merült fel:

 

Telefon: +36 46 432 866

E-mail: rechnen@rechnen.hu

 

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 7:45-16:00
Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

Szállítással és fizetéssel kapcsolatos információk >>

Általános szerződési feltételek >>

Adatvédelem >>

Tanúsítványok >>

Hegesztőgépek és berendezések

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a szerkezet gyártásban már nálunk is a bevont elektródás hegesztéssel szemben a huzalos hegesztés irányába billent a mérleg nyelve, ez a hegesztőgépek arányára is igaz. A huzalos hegesztőgép családban a hagyományos egyenirányítós berendezések mellett már jelentős helyet foglalnak el az inverteres áramforrások. Viszont a bevont elektródás hegesztéshez szinte már csak inverteres áramforrás kínálat létezik. A két eljárás mellett az AWI berendezések foglalnak el egyre jelentősebb szerepet.

Bevont elektródás, MMA hegesztőgépek

Professzionális célra ma már csak olyan inverteres berendezést szabad vásárolni, amely rendelkezik Hot Start, Arc Force és Anti Stick, esetleg Drop Welding funkciókkal. Ezek sorrendben a gyújtást segítik elő, javítják a cseppleválást pl. bázikus elektródánál, meggátolják az elektróda hozzátapadását az alapanyaghoz és megkönnyítik a fejfeletti hegesztést. Természetesen ezenkívül szükséges a berendezés egyébként jó hegesztési tulajdonsága, előnyös kis tömege. Cégünk ESAB, Lorch, Ponte Most, EP System és Iweld típusú berendezésekkel áll rendelkezésre. Ezek a berendezések tudásszintben, árban, megbízhatóságban és karbantartási igény szempontjából térnek el. Nagyon fontos, hogy nem professzionális célra forgalomba hozott berendezéstől soha ne várjuk a folyamatos gyártásra való alkalmasságot. Ezek általában a 150 A alatti teljesítményű gépek.

Huzalos MIG/MAG hegesztőgépek

A szerkezetek gyártásában meghatározó szerepe van ennek az eljárásnak. Állítható, hogy a vevők érdeklődési körében még mindig a fokozat kapcsolós gépek iránt a legnagyobb a kereslet. Ezek gyártótol függően más tulajdonságokkal, karbantartási igényekkel rendelkeznek, de nem utolsó sorban az árak is nagyon eltérnek. Cégünk az ilyen típusú berendezésekből az ESAB, WELDIMPEX , Woltersdof, Lorch és Iweld berendezéseit kínálja.


A fokozat kapcsolós gépek mellett másik, egyre jelentősebb teret követelő berendezések az inverteres gépek. Ezek lényegesen drágábbak az előbb említetteknél, azonban az intelligencia szintjük is magasabb. Ezek a gépek legtöbbször szinergikus vezérlésűek, programozhatók, a hegesztési paraméterek tárolására alkalmasak. Alapkiépítésben többnyire rendelkeznek impulzus üzemmóddal is, amely sok előnyös tulajdonsága közül talán a vezérelt cseppátmenet a legfontosabb. Másképpen megfogalmazva ennek köszönhetően az átmérő 1.2 mm-es huzallal lefedhető egy hagyományos gépen a 0.8 mm-es huzallal produkálható hegesztési tartomány. Az inverteres berendezések másik nagy előnyös lehetősége a különböző gyártók egyéni programcsomagjai az anyagátvitelre, hőbevitelre, huzaltovábbításra pl.: QSet, SpeedPulse.

A berendezésekkel kiválóan hegeszthetők a vékony lemezek, a nem vasalapú fémek. Pl. aluminium és ötvözetei. Nagyon jól kezelhetők a varrat kezdéssel és a befejezéssel járó problémák: a hidegkötés elkerülése és a végkráter feltöltése. Ugyancsak impulzus technikával megoldható horganyzott lemezek kötése, ívforrasztása. Elterjedt angol elnevezéssel: MIG-Brazing.

Ezen gépek szoftvere folyamatosan frissíthető / upgradelhető /, megfelelő interface lehetővé teszi a paraméterek folyamatos figyelését.

AWI hegesztőberendezések

Az AWI hegesztést vékonylemezek, erősen ötvözött anyagok, nem vasfémek kötő hegesztésére és gyökhegesztésre - főleg csövek esetében - használják. A gépeket még gyártják hagyományos kivitelben, de egyre inkább dominál az inverteres kivitel. Az utóbbiak impulzus üzemmódra is alkalmas egyen (DC) ill. váltó (AC) áram esetén egyaránt. Természetesen ezek az áramforrások nagyfrekvenciás (NF) gyújtással is rendelkeznek, e nélkül aluminium és ötvözetei nem hegeszthetők. Az AWI hegesztőberendezéseket 200 A feletti tartományban célszerű vízhűtésű kivitelben vásárolni mivel a pisztolyok nem bírják a tartós hőigénybevételt.
Cégünk ESABWELDIMPEX, Lorch, Ponte Most, Iweld termékeket forgalmaz.


Egyéb berendezések

Meg kell említeni a plazmavágó berendezéseket, amelyek korrózióálló acélok és a nem vasfémek, valamint a vékony lemezes munkálatoknál ma már nélkülözhetetlen eszközök, ESAB.

Ezeken túlmenően lángvágó gépek, fedettívű berendezések, orbitális csőhegesztők és egyéb készülékek szakszerű kiválasztásában, szaktanácsadással állunk rendelkezésére.