Gázhegesztő eszközök

A egyéb hegesztés céljára szolgáló gázokhoz RHÖNA, MOST, DYNAREG reduktorokat ajánlunk. Ezek üzemi nyomásra vagy átfolyásra kalibráltak.

 

                                                       


A hegesztő vágókészletekből szintén RHÖNA, IWELD márkákat ajánljuk, mellette az eredeti Varga és az X11, X14 Originál típusokat.

                                                      

                                                       

 

Csak vágási célra ajánljuk a RHÖNA X511, Toldi vágópisztolyokat.

 

                                                     

Rendkívül hasznos eszköz a gázmegtakarító szelep, GS-35, illetve a gázmegtakarító szeleppel összeépített reduktor amely a gép gázszelepe és a reduktor között a vezetékben a hegesztés megállását követően felgyülemlett nagyobb nyomású gáz kialakulását akadályozza meg. Ezt azáltal teszi lehetővé, hogy megakadályozza a vezetékben a gáznyomás növekedést. A megtakarítás rövid idejű hegesztésnél - ívpont hegesztésnél - akár 50%-ot is elérhet. 20-30 cm-es varratok hegesztésénél 20-30%-os megtakarítás érhető el. A gázmegtakarítás másik lehetséges eszköze a kézi átfolyásmérő arra az esetre, amikor a hegesztő elsősorban fülre állítja be a gázmennyiséget, vagy nem jó a reduktor átfolyásmérője.

Gépi mobil lángvágásra különböző gépi lángvágó szekátor készülékeket ajánlunk, amely egyaránt tud dolgozni acetilén-, propán-bután- és földgázzal. A berendezés szállítható egy vagy két fejjel. Az utóbbi esetben X, Y és K varratél is előkészíthető, valamint lemezcsík is vágható. A gép alkalmas körvágásra is.

A gázhegesztéshez és lángvágáshoz elengedhetetlenek a biztonsági elemek, amelyek szintén megtalálhatók a kínálatunkban, mint ahogy, az oxigén és acetilén tömlők, tömlőtoldók, csatlakozók, gyorscsatlakozók, kettőskieresztő szelepek, elosztók.


                                                       


A feladatok végzését könnyíti a tömlődob, nehezen látható helyeken a tükör használata.